POLİNA SEMİONOVA'NIN BAŞARISI KİTAP OLDU


Sonunda balerin Polina Semionova'nın Gerhard Haase-Hindernberg tarafından yazılan (biyografi) kitabı sadece Almanya'da ve almanca olarak çıktı :(   Umarım yakın zamanda ingilizceye de çevrilir...  Kendisinin röportajı ve kitapla ilgili söyledikleri için  http://www.theballetbag.com/2010/07/09/polina-semionova-interview/
Ayrıca yine bugün haberim oldu ki, 19 eylül'de "Dans Platform İstanbul"  etkinlikleri altında İstanbul'da olacakmış :(( Orada olup görebilmeyi çok isterdim.
Polina Semionova, 1984 Moskova doğumlu ve şu anda Berlin State Opera'da baş balerin. Bolşoy bale okulunda öğrenim görmüş, birçok bale yarışmasında ödüller kazanmıştır. 18 yaşında Vladimir Malakhov'dan davet alarak Berlin operasına katılmış ve Berlin operası tarihindeki en geç baş balerin ünvanını almıştır. Bu arada Vladimir Malakhov ilk önce kordoya katılmasını teklif etmiş ancak Polina bunu kabul etmeyince, peşini bırakmamış ve solist olarak teklif götürmüş. Fındıkkıran, Uyuyan güzel, Kuğu gölü, Giselle, Onegin, Manon oynadığı bazı bale eserleri. Ayrıca Vladimir Malakhov, Polina için Cinderella balesinin koreograflığını yaptı.
 İşte Polina Semionova'dan fotoğraflar...





Yorumlar

Popüler Yayınlar