GÜLE GÜLE CHARLOTTESVİLLE, GÜLE GÜLE DOĞU YAKASI...

                                                                            Evimiz

Yarın 8 ay önce geldiğim Charlottesville'den ayrılıyoruz. Son on gündür taşınmanın stresiyle bu konuyla ilgili birşey yazmak istememiştim. Ama şimdi gidiyoruz ve Charlottesville bir güle güleyi hak ediyor. Amerika'da ilk geldiğim yer olması nedeniyle benim için özel olacak bir yer, evlendiğim,ilk eşyalarımız aldığımız, ilk evimizi kiraladığımız yer...
10 gün boyunca arabaya nasıl sığacağız,onu vermesek mi bunu mu versek diye diye eşyaların çoğunu sattık. Bu akşam arabayı yerleştirdik neyse ki ucu ucuna sığdık :) Vancouver, Washington 'a gidiyoruz. 4 ya da 5 gün boyunca araba yolculuğu yapacağız. Bakalım yeni yer nasıl olacak. Taşındığımızı duyan JJ'in akrabaları " ooo çok uzak, nasıl alışıcaksınız?"  falan gibi sorular soruyorlar. Bende gülüyorum, ülkemi bırakıp buraya gelmişim, Vancouver'a gitmek mi uzak gelecek allah aşkına :)

                                                                    Doğudan batıya :)

Oturacağımız yer Washington ile Oregon eyaletinin sınırında. Portland'a sadece 20 dk uzaklıkta. Burdan farklı olarak daha yağmur alan ve biraz daha soğuk bir yer. Amerika'ya gelince ilk fark ettiğim şey çok yeşil olduğu olmuştu. Her yerde parklar, ormanlar. Şehire uzaktan baktığında ormanın içinden fışkırıyormuş gibi sanki. Bu yaz Portland ve Vancouver'a gittik. Orası buradan daha da yeşil! Daha çok çam ağaçları var, sanki gövdeleri sonsuzluğa uzanıyorcasına yüksek. Bu kadar yeşili görünce, İstanbul gibi bir şehirde hiç ağaç olmadan yaşadığımıza çok üzüldüm. Genel olarak da zaten bina yapmaya meğilli ve sürekli ağaç kesen bir ülke olduğumuza da üzüldüm. Neyse oraya gidince bol bol etrafın fotoğraflarını çekerim. Bir daha ki internet olduğu durakta görüşmek üzere.... :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar