OREGON SAHILINE SOREN ILE ILK GEZI

Cumartesi gunu hem buradaki sicaklardan kacmak adina, hem de son tatil olan cumartesimizi degerlendirmek uzere Oregon kiyisina dogru yol alalim dedik. Her sene mutlaka 1-2 kez gidiyoruz, ancak Soren ile birlikte hic kismet olmamisti. Bu vesile ile onun da ilk gezisi olacakti.
Sahil- kiyi dedigime aldanip akliniza bizim sahillerimiz gelmesin. Pasifik okyanusu kiyisi ozellikle de kuzeybati kismi, oyle yuzup gunesleneceginiz tarzda bir yer degil. Upuzun kumsal, dalgali acik okyanus ve tabii ki alabildigine yesil...






Su buz gibi, hava (agustos ayinda) 15-20 derece civari ve genelde surekli sizi serseme ceviren bir ruzgar var. Biz genel olarak cok seviyoruz. Temiz hava ohh miss :) Ama her gidisimizde ister istemez bir hayal kirikligina ugradigimiz kesin. Bence genel olarak butun turkler ayni hisler icerisinde bizimle. Soyle ki ; yaz ayindayiz , sahile gidelim diyoruz. Biliyoruz okyanusa giremeyecegiz, mayo-bikini yok, sicaklik yok, ama bilinc altimizda hep Ege'nin-Akdeniz'in sicak sahilleri... Ama nerdee... Burnumuz aka aka, sacimiz basimiz ruzgardan dagilmis vaziyette geri donuyoruz :))
Neyse bu Cumartesi de Portland 38-39 derece olacagi icin, dedigim gibi kendimizi sahile attik. Pacific City diye bir yere gittik. O kadar kalabalikti ki araba icin  sahilin cok gerisinde bir  yer bulduk. Ama ne yazik ki park ettigimiz yerden sahile kadar yuruyemedik bile!! Soguk havadan, deli gibi esen ruzgardan ve ucusan kumlardan Soren'i nasil koruyacagimiz bilemedik :)) Orada sahile inmeden bir kac fotograf cektik,

                                                  Ruzgardan ve soguktan soka giren anne!



                                                         Soktan cikip poz veren anne :)



Daha sonra arabamiza binip etrafi kesfederken, ileride daha bos bir sahil bulduk. Hemen park edip kendimizi disari attik. Soren de arabanin icinden ciktigi icin cok mutlu oldu. Orada biraz vakit gecirip, donus icin yola koyulduk. Boylece Soren'in ilk Pasifik kiyisi ziyareti de gerceklesmis oldu.















Yorumlar

Popüler Yayınlar